Ympäristöarvot ovat isossa roolissa yrityksessämme. Minulle on erittäin tärkeää päästä rentoutumaan luonnon ympäröimäksi raskaan työviikon jälkeen. Viikonloput meneekin aika rattoisasti mökillä puuhatessa. Pyrimme työmaalla tekemään valintoja, joiden avulla voisimme vähentää ympäristön kuormitusta ja nauttia myös tulevaisuudessa kauniista Suomen luonnosta, kaikkina vuodenaikoina.
Varsinkin Koronaepidemian myötä kodin rempat ovat lisääntyneet ja töitä riittää! Kerromme sivuillamme lisää remonttipalveluistamme.
Olemme kartoittaneet erilaisia ympäristöriskejä, joihin voimme työmaalla itse vaikuttaa. Näiden vinkkien avulla voidaan myös pienentää asiakkaan remonttikuluja. Itse olen huomannut, että suurimmat rempan aikaiset ympäristöä kuormittavat tekijät ovat remontista syntyvät jätteet, kuten kivi-, puu- ja pakkausjäte. Lisäksi päästöjä tulee esimerkiksi pakulla ajelusta, jota pyrin tekemään mahdollisimman vähän, turhia reissuja välttäen.
Näillä vinkeillä voidaan yhdessä tehdä remontti ympäristöä kunnioittaen niin, että myös asiakkaan kukkaro kiittää!
1. Myymällä tai lahjoittamalla vanhat kalusteet niitä ei tarvitse itse hävittää ja elinkaari pidentyy. Sanonta ’’Toisen roska on toisen aarre’’ on tässä tilanteessa merkityksensä arvoinen. Esimerkiksi monissa Facebook -ryhmissä tai tori.fi -sivustolla, ihmiset mielellään ostavat tai hakevat käytettyjä kalusteita. Lisäksi itse vältyt vaivalta lähteä kuskaamaan vanhoja kalusteita mihinkään. Käytetyt kalusteet sopivat esimerkiksi budjettiremppaan ja itse tuunaamalla, niille voidaan antaa aivan uusi ilme.
2. Itse tuunaamisesta päästäänkin seuraavaan asiaan; Vältä turhia hankintoja, mieti pystytkö hyödyntämään vanhaa? Esimerkiksi hyväkuntoiset keittiötasot, laatikoiden vetimet yms. Pelkästään uusi maalipinta tekee ihmeitä! Ja kukkaro kiittää.
3. Suunnittele huolella: Laske tarkkaan, kuinka paljon materiaalia tarvitset, jotta ylijäämäjäte voitaisiin minimoida. Muista myös mitata tarkkaan ennen kuin leikkaat materiaaleja, ettei tarvitse lähteä hakemaan uutta liian lyhyeksi leikatun tilalle.
4. Harkitse materiaalivalintoja, suunnittele pitkäikäisiä ratkaisuja. Valitse materiaalitehokkaita, kestäviä ja ympäristöystävällisiä hankintoja. Esimerkiksi kivinen tai massiivipuinen työtaso kestää käyttöä pidempään ja on kierrätettävää.
Ympäristömerkittyjä tuotteita on useissa eri tuoteryhmissä, kuten maaleissa, lattioissa ja tasoiteaineissa. Esimerkiksi Colorian Green Line ja Tikkurilan ekomerkityt maalit tarjoavat ekologisia maaleja.
Ympäristömerkitty tuote kertoo, että sen koko elinkaaren aikainen ympäristökuorimitus on mahdollisimman pieni. Esimerkkejä ympäristömerkeistä on esimerkiksi Joutsenmerkki tai EU-kukka. Joutsenmerkittyjä tuotteita ja palveluita voit etsiä heidän verkkosivuiltaan.
Laadukas, helposti huollettava ja korjattava tuote on pitkäikäinen ja ajan saatossa saattaa säästää pitkän pennin. On myös hyvä huomioida energiatehokkuus sähkölaitteiden hankinnoissa. Ostamalla lähellä tuotettuja tuotteita voit pienentää kuljetuksesta syntyviä päästöjä ja samalla tuet paikallisia yrityksiä.
5. Lajittele remppajätteet. Kokonsa ja määränsä takia remonttijäte kuuluu usein toimittaa lajitteluasemalle. Lajittelemalla jätteet työmaalla helpotat niiden purkua lajitteluasemalla ja säästät jätekustannuksissa. Jätekuorman hinta muodostuu sen mukaan sisältääkö se sekajätettä vai hyödynnettävää jätettä. Suurin osa remonttijätteestä on hyödynnettävää. Kuopiossa Jätekukko Oy ottaa vastaan remonttijätettä.
Itselläni nämä vinkit ovat jo rutiininomaisesti käytössä ja itse työn teossa tulee keksittyä uusia tapoja tehdä asiat ympäristöystävällisemmin. Laita nämä vinkit korvan taakse, niin rempataan ympäristöä miettien!